Vanillesuiker

Geef zelf het vanille aroma aan uw suiker

Suiker met Vanillestokjes

Zelf vanillesuiker maken is doodeenvoudig, je neemt een pot met suiker, snij de vanillestokjes in de lengte door of doormidden en voeg toe aan de suiker. Vanaf een een paar weken zal het aroma van de vanillestokjes zal zich langzaam verspreid hebben door de suiker, hoe langer je deze laat staan, hoe beter het aroma zich verspreid.
Als vervanging van een zakje vanillesuiker kun je dan een paar koffielepels zelfgemaakte vanillesuiker gebruiken

Vanilline is géén Vanille

Vanille is complexe natuurlijke aromatische stof die echter relatief duur is.
Daardoor gebruiken veel voedingsbedrijven een veel goedkopere, synthetisch aangemaakte, smaakstof Vanilline.
Bij de aankoop van vanillesuiker is het echter aangeraden om echte vanillesuiker en geen vanillinesuiker te kopen daar er wel degelijk een smaakverschil is.
Producten met "nepvanille" mogen echter wel het label "vanillesmaak" op hun verpakking plaatsen. Zo zie je bijvoorbeeld "ijs met vanillesmaak" maar als je de ingredienten doorneemt zie je al gauw dat het product helemaal geen vanille bevat. Een product met de naam Vanille-ijs zou dan weer wel echte vanille moeten bevatten.
Net zo met suiker, "vanillinesuiker" of "Suiker met vanillesmaak" zullen allicht geen vanille bevatten waar vanillesuiker dit wel heeft, maar wie zijn vanillesuiker zelf maakt weet uiteraard wat hij staan heeft.


pannenkoeken rijstebrij-rijstpap Brusselse wafel met bloemsuiker Verse Cake Vers stukje brownies zelfgemaakte marshmallows suikerwafels - Luikse wafels