Recept Rijstebrij - Rijstpap

Maak zelf verse Rijstdesserts.

Verse rijstpap op een bordje bestrooid met kandijsuiker.

Ingredienten

  • 1 liter melk
  • 130 a 150 gr. dessertrijst
  • 40 gr. kristalsuiker
  • 2 theelepels vanillesuiker (of zakjes)
  • 1 ei
ingredienten rijstebrij : melk, dessertrijst, ei, suiker en vanillesuiker.

Bereiding

Doe de melk in een kookpot en breng aan de kook.
Spoel de rijst met water en voeg deze toe aan de kokende melk.
Zorg ervoor de melk rustig doorkookt op een laag vuur en roer zeer regelmatig, zoniet kan de rijst aanbakken aan de bodem van de kookpot.
Splits het ei en klop het eiwit op.
De rijst moet zo'n 20 a 25 minuten koken, zodra je ziet dat de pap een beetje begint te dikken voeg je het eigeel, de suikers en het opgeklopt eiwit toe.
Laat nog heel even pruttelen en haal van het vuur. Roeren in de kookpot met dampende rijstpap.

Rijstebrij - Rijstpap Presenteren

Kan gewoon gegeten worden of bestrooid met bruine suiker.
Je kunt de rijstpap ook in een schotel doen en nog even in de oven plaatsen voor een korstje bovenop. Haal de rijstpap dan wel iets vloeibaarder uit de kookpot, ander krijg je het risico dat het geheel te droog wordt. Suikerkristallen en gesmolten suiker op een rijstdessertje : suikerkristallen van cassonade op rijstdessert


pannenkoeken rijstebrij-rijstpap Brusselse wafel met bloemsuiker Verse Cake Vers stukje brownies zelfgemaakte marshmallows suikerwafels - Luikse wafels